ShippingWatch

Dannebrog Rederi tilbage til sorte tal

Som forudset af bestyrelsesformand Johan Wedell-Wedellsborg blev 2012 året for sorte tal på bundlinjen for Dannebrog Rederi efter tre år med underskud. Senest et minus på 9,4 mio. dollar i 2011.  

Efter tre år i træk med underskud kan Dannebrog Rederi med hovedkontor i Rungsted endelig præsentere sorte tal på bundlinjen, viser årsregnskabet for 2012. Fra et underskud på 9,4 mio. dollar i 2011 fik rederiet sidste år et overskud på 6,8 mio. dollar, mens egenkapitalen d. 31. december 2012 lå på 49,3 mio. dollar. Nettoomsætningen tog dog et dyk fra 22,4 mio. dollar i 2011 til omkring 10 mio. dollar i 2012.

Resultatet betegnes som "yderst tilfredsstillende" af ledelsen:

"Året har været præget af en generel positiv udvikling i selskabets aktiviteter i forhold til 2011," fremgår det af ledelsesberetningen.

Dannebrog fik underskud på 9,4 mio. USD i 2011 

Egentlig gik Dannebrog Rederi i break-even driftsmæssigt i 2011, forklarede bestyrelsesformand sidste år til ShippingWatch, men valgte at tage nedskrivninger på 8,2 mio. dollar, hvilket selvsagt bidrog til det store underskud. Men på daværende tidspunkt regnede ledelsen med et plus på bundlinjen for 2012.

Endnu et joint venture i 2012

Det er blandt andet lykkedes ved hele tiden at forsøge at tilpasse rederiet efter markedforholdene, fremgår det af regnskabet. Derfor indgik Dannebrog i endnu et joint venture i Singapore, Golden Stna Weco, der har til formål at dække transportbehov for virksomheden Golden Agri, verdens andenstørste producent af palmeolie, samt have tankaktivitet i det mindre tanksegment op til 25.000 dwt.

"Dannebrog Rederi har i forbindelse med etableringen af Golden Stena Weco investeret i to yderligere tankskibe inden for dette segment. Ledelsen forventer, at samarbejdet med Golden Argi og Stena Bulk AB vil styrke tankforretningens platform til gavn for både konkurrenceevnen, markedsposition og ikke mindst selskabets samlede indtjening," skriver ledelsen, der det kommende år forventer svagt stigende fragtrater.

Derfor er forventningerne til resten af året også gode:

"Sammenholdt med de tilpasninger af selskabet, som er blevet gennemført, forventes der et positivt resultat for 2013."

Dannebrog Rederi sejler med vegetabilske olier, kemikalier og andre olieprodukter.

Weco Group opbygger bulk-rederi

Stena Weco åbner nyt tankrederi i Singapore

Stena Weco på vej mod sit første overskud  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs