Scorpios nybygninger oppe på 54 produkttankere

Scorpio Tankers har fordoblet kreditfaciliteten i 2013 og indgået aftaler med fem koreanske skibsværfter om bygning af i alt 16 produkttankere, så nybygninger nu udgør i alt 54 enheder. Værftspriserne er steget 8-12 procent, siger selskabet.

Scorpio Tankers har indgået aftaler med fem koreanske skibsværfter om bygning af i alt 16 produkttankere bestående af otte LR2, fire MR og fire Handymax ice class-1A. Det oplyser det aggressive og rendyrkede produkttankrederi i en børsmeddelelse torsdag.

Samtidig oplyser Scorpio, at selskabet har opnået en kreditfacilitet i 2013 fra investorer på i alt 525 mio. USD. eller omkring det dobbelte af den oprindelige facilitet.

 

"Disse 16 ordrer på brændstof-effektive skibe og overtegningen af af vores kreditfacilitet for 2013 har cementeret vores unikke position på forkant af en forbedret cyklus i produkttank. Vi er taknemmelige over, at vores aktionærrer og långivere yder støtte til vores strategi," siger CEO og formand for bestyrelsen Emanuele Lauro.

Selskabet oplyser samtidig, at priserne på produkttankskibe nu er steget med 8-12 procent med leveringstider, der er er på den anden side af 2015.

"Under disse omstændigheder har vi ingen planer om yderligere nybygninger," understreger Emanuele Lauro.

Scorpio Tankers ejer i øjeblikket 15 skibe med en gennemsnitsalder på 4,4 år, og rederiets har 25 indcharterede skibe.

Rederiet har på kort tid indgået kontrakter på i alt 54 nybygninger, hvor 38 af dem leveres i 2014.

Korea udvider finansiering af økoskibe 

Scorpio henter 300 mio. nye USD på børsen 

d'Amicos regnskab peger på forbedringer i produkttank 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også