Shippinguddannelsen i Esbjerg bliver revideret

Danmarks Skibsmæglerforening, Erhvervsakademi Sydvest og Rybners har justeret deres shippinguddannelse og præsenterer nu en revideret udgave – Shippinguddannelsen i Esbjerg.

Der kommer mere fagligt indhold i shippinguddannelsen i Esbjerg, som er uddannelsen for unge, der vil ind i shippingbranchen og specielt mæglerfirmaer. Efter at de store rederier lavede deres egen uddannelse sidste år, ønsker uddannelsen i Esbjerg nu - udover et højere fagligt indhold - også at give eleverne mulighed for at komme videre i det danske uddannelsessystem.

"Det er ret banebrydende at kombinere en erhvervsuddannelse med en akademiuddannelse, men vi ser frem til at præsentere elever og virksomheder for et meget højt og specialiseret uddannelsesniveau," hedder det i en meddelelse fra de tre institutioner.

"Med den nye opbygning af shippinguddannelsen, så er der nu en uddannelse, der dels er fagligt bred, men samtidig bringer eleverne op på et endnu højere teoretisk niveau og med adgang til de videregående uddannelser. Opbygningen og indholdet er målrettet erhvervets ønsker og behov, og vi er meget glade for resultatet. Samarbejdet imellem branchen og skolerne har været meget positivt og viser, hvilke gode resultater der kan opnås i at godt samarbejde til gavn for fremtidens shippingmedarbejdere og dansk shipping," siger Allan Houtved, Direktør i Danmarks Skibsmæglerforening.

Fagene der undervises i er:

  • Introduktion til shipping
  • Generel shipping
  • Sø linjetransport
  • Sø trampfart

Eleverne kan efterfølgende søge om optagelse på Akademiuddannelsen i International Transport og Logistik på Erhvervsakademi Sydvest og følge seks fag, der tilsammen giver en fuld akademiuddannelse.

Ansøgningerne vælter ind hos Den Maritime Fond 

The Blue MBA and where it took 7 students

Blue MBA får sine første ambassadører

Vilhelmsen: Flere vækstinitiativer på vej 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også