ShippingWatch

Maersk Line prøver med ratefordobling

Maersk Line forsøger sig nu igen med en kraftig prisstigning for at løfte indtjeningen på rederiets vigtigste rute mellem Asien og Europa.

Foto: Maersk Line

Maersk Line vil hæve prisen per tyvefodscontainer (teu) med 750 dollar med effekt fra 1. juli. Prisstigningen gælder afgangen fra fjernøsten (undtagen Japan) til Nordeuropa.

Til sammenligning var spotprisen på 731 dollar per teu på ruten sidste uge ifølge SCFI-indekset fra Shanghai Shipping Exchange.

Udmeldingen fra Maersk Line kommer samtidig med, at det tyske rederi Hapag-Lloyd varsler en prisstigning på 1000 dollar per teu på ruten, også per første juli.

Endnu er det de eneste to af de store rederier - Maersk Line er verdens største, Hapag-Lloyd det sjettestørste ifølge Alphaliner - der har meldt rateløft ud med effekt 1. juli.

Der er dog også varslet prisstigning på både Asien-Europa og den lignende rute fra Asien til Middelhavet på mellem 300 og 750 dollar per teu fra en måned tidligere, 1. juni, ligesom en række rederier har varslet ratestigninger med effekt netop i dag, tirsdag.

RITZAU FINANS

 

Altafgørende rater vil tage fokus fra Maersk-regnskab 

SeaIntel: Priskrig tæt på afslutning

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs