ShippingWatch

Mærsk henter milliarder på militærexit fra Afghanistan

A.P. Møller - Mærsk kommer til at sejle større mængder militært udstyr hjem fra Afghanistan for det amerikanske militær end noget andet rederi, skriver Berlingske. Der er tale om en transportaftale for milliarder.

Foto: HOUGAARD NIELS

Det amerikanske militær er gået i gang med forberedelserne til at trække 66.000 tropper og enorme mængder af tonstungt militært udstyr ud af Afghanistan. Den samlede regning kan blive op mod 40 milliarder kroner, og en stor del af de mange milliarder vil tilfalde A.P. Møller - Mærsks amerikanske datterselskab Maersk Line Ltd. Det skriver Berlingske onsdag.

Det amerikanske militær sidste år uddelte kommercielle transportkontrakter som forberedelse til tilbagetrækningen, og militæret har meddelt det amerikanske forsvarsministerium, at den største kontrakt på 2,1 milliarder dollar eller omkring 12 milliarder kroner gik til Maersk Line Ltd.

»Den amerikanske regering er fokusområdet og den største kunde for Maersk Line Ltd., men vi kommenterer ikke værdien af vores kontrakter,« fortæller Kevin Speers, kommunikationschef for Maersk Line Ltd., til Berlingske Business.

Ifølge Bloomberg News oplyser Alan Estevez fra Pentagons logistikkontor da også, at A.P. Møller - Mærsk kommer til at spille en stor rolle i det gigantiske transportprojekt.

Maersk Line sælger otte skibe til sit USA-selskab 

Maersk i USA forlænger militærkontrakt 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Storkunder hos containerrederierne vil have nuludlednings-søfragt i 2040. Et forslag, tre redere hilste velkommen. Ekstreme priser på fragt kan sende afskibere ud i konkurs, og storbanken DNB advarer andre banker om at gentage en stor fejl.

Køen ud for Long Beach er vokset til 80 containerskibe

Flaskehalsene i store containerhavne fortsætter med at vokse i USA, hvor det i øjeblikket er værst ved den amerikanske storhavn i Long Beach og Los Angeles. Her ligger 80 skibe i kø til anløb, viser friske tal fra Vessels Value.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs