Odfjell forbedrer sig på shipping

Norske Odfjell, der sejler med bulk- og tanklast, har forbedret sig på shipping og terminalforretninger i første kvartal i år, men resultatet for forretningen er fortsat negativt.
Foto: Odfjell
Foto: Odfjell

Odfjell aflægger et regnskab for første kvartal med en faldende omsætning og indtjening i forhold til første kvartal 2012. Omsætningen faller fra 333 mio. USD til 291 mio. USD, mens nettoresultatet i første kvartal i år ligger på et underskud på 13 mio. USD mod et underskud på 4 mio. USD i 2012.

"Kemikalietankmarkedet forbedrede sig en smule i første kvartal i 2013, men forbliver på et tabsgivende niveau. Fortsatte CoA nominations kombineret med stigende spotaktiviteter gjorde os i stand til at beskæftige skibene mere effektivt. Bunkerpriserne var marginalt højere end i første kvartal," skriver Odfjell i regnskabet.

Odfjell har også klaret sig nogenlunde på terminalforretningerne.

"I første kvartal forbedrede vores terminaler indtjening før skatter og afgifter (EBITDA) i forhold til kvartalet året før. Projekt med igangsættelse af Odfjell Terminals (Rotterdam) kører en smule forsinket i forhold til planen primært på grund af mangel på ingeniørarbejdskraft. De sidste aftaler er gjort med Lindsay Goldberg efter kvartalet om at udvide det eksisterende partnerskab til også at inkludere alle tank terminal aktiver," skriver Odfjell i regnskabet.

På trods af fremgang i shipping og for terminaler er Odfjell ikke specielt optimistiske for fremtiden:

"Udbud-efterspørgsels-balancen for vores kemikalietankere fortsætter med at udvikle sig favorabelt, da der stort set ikke er nogle ordre på avanceret parcel tankere. Men de høje bunkeromkostninger og flere flaskehalse og forsinkelser i havnene er seriøse bekymringer, der vil få negative indflydelse på vores resultater og præstationer," fremgår det af Odfjells regnskab.

Odfjell indgår ny aftale med kapitalfond 

Odfjell fortsatte med tab i fjerde kvartal

Kemikalietank kan se lyset forude 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også