Kemikalietank kan se lyset forude

Ifølge den italienske mægler Banchero Costa vil den globale flåde af  kemikalietankere kun vokse med én procent i indeværende år og kan endda skrumpe i 2014.
Foto: Odfjell
Foto: Odfjell

En ny analyse giver ejere af kemikalietankskibe grund til optimisme. Ifølge den italienske mægler Banchero Costa vil den globale flåde af  kemikalietankere kun vokse med én procent i indeværende år og kan endda skrumpe i 2014. Det skriver Lloyd's List.

De positive udsigter for dette tanksegment baseres på den nuværende ordrebeholdning, der udgør omkring 170 skibe på i alt 3,5 mio. dwt. Det svarer til kun seks procent af den nuværende flåde.

Udsigten til forbedrede markedsvilkår understøttes yderligere af, at ophugningsaktiviteten har været relativ høj med gennemsnitlig 1,8 mio. dwt årligt over de sidste fire år.

Odfjell i omfattende obligationsudstedelse 

Fragt af kemikalier på skibe er vokset med i gennemsnit fem procent om året i de sidste to årtier og forventes at vokse med tilsvarende 4-5 procent i 2013 og 2014. En vækst båret af stigende eksport og import i Asien.

Rateniveauer på omkring 10.000 USD om dagen for en 12.000 dtw. rustfri stål kemikalietanker eller omkring 7.000 USD om dagen for et skib på 6.000 dwt fik sidste år mange iagttagere til forudsige flere konkurser. Et selskab som BLT-Chembulk måtte restruktureres, ligesom norske Odfjell og Eitzen Chemical og et selskab som danske Nordic Tankers har lidt under svage rater.

Markedet har fortsat tømmermænd fra den overflod af skibe, der især blev bestilt i perioden 2005-2007, selv om flådetilvæksten de sidste 2-3 år heldigvis har været lav, fremgår det af rapporten.

Clarkson: Produkt- og kemikalietank ud af mørket i 2014 

Odfjell fortsatte med tab i fjerde kvartal 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også