Koreanske Hanjin hakker mere af underskud

En forbedring af containerraterne har hjulpet koreanske Hanjin Shipping til at slanke underskuddet en smule.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin

Det koreanske shippingselskab, der både opererer inden for container, tørlast og andre områder, fik skåret en stor del af underskuddet sammenlignet med samme periode sidste kvartal. Nettounderskuddet for første kvartal 2013 endte således på 34,7 mia. krw, som i første kvartal 2012 lå på 338.4 mia. krw., fremgår det af regnskabet.

Omsætningen i perioden er også steget sammenlignet med perioden i 2012 fra 2.26 mia. krw til 2.49 billioner krw. Det skyldes ifølge selskabet bedre rater på container:

"I forhold til profitabilitet faldt driftstabet betydeligt med 72,4 pct. år til år til 59,9 mia. krw på grund af en bedring i containerfragtraterne på 7,9 pct. år til år," fremgår det af regnskabet.

Rateniveauet er dog stadig langt fra tilfredsstillende:

"På trods af stigningen i transportvolumen på 16,3 pct., 15 pct. og 7,4 pct. på henholdsvis Asien-Nordamerika, Asien-Europa og Intra-Asia Trades, rapporterede containerforretningen et driftsunderskud på 70,6 mia. krw hovedsageligt på grund af utilfredsstillende rateforhøjelse."

Omsætningen i tørlastdivisionen faldt også på grund af faldende rater, men var dog profitabel takket være long-term charter. Fremadrettet regner Hanjin Shipping med en bedring mellem udbud og efterspørgsel i container.

Hanjin kom ud af 2012 med et underskud på 638,0 mia. won (3,25 mia. kr.), hvilket var en lille forbedring i forhold til et underskud på 823,9 mia. won (4,2 mia. kr.) i 2011.

Hanjin: Kinesiske containeredere dumper priserne

Hanjin søsætter ny baltisk feederservice

Hanjin vil også hæve raterne på Asien-Europa 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også