ShippingWatch

Pacific Basin stråler på tørlastsejlads

Hongkongs største tørlastrederi Pacific Basin udvider flåden og slår handysize spotmarkedet ved at minimere antallet af sejladser uden last. Rederiet har held til at vokse, selvom det tidligere er kommet med en svag forudsigelse for 2013, skriver South China Morning Post.

Pacific Basin, der er Hongkongs største tørlastrederi og verdens største handysize-opertør, vil være endnu større og har derfor købt et nyt tørlastskib. Det er den niende nybygning, rederiet har givet ordre på siden september sidste år, og i alt er der tale om en investering på 122 mio. USD, skriver South China Morning Post.

"Vores strategiske mål er at udvide vores kerne i tørlastflåden til attraktive priser," lyder det fra Pacific Basin i en meddelelse i forbindelse med købet.

I alt er seks af de ni bestilte skibe allerede blevet en del af rederiets flåde, og de tre sidste vil komme på vandet i løbet af sommeren i år. Skibene har en størrelse på syv styks handysize mellem 25.000 og 39.999 dødvægtston og to handymax på mellem 40.000 og 64.999 ton. Med de nye skibe har Pacific Basin været i stand til at klare sig bedre end det generelle spotmarked for handysize tørlast.

Pacific Basin tabte 158,5 mio. USD i 2012 

Tørlastredere: Skibspriser er de laveste i 10 år 

Norden-konkurrent vil rejse 131 mio. USD  

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs