ShippingWatch

Rusland sælger ud af tabsgivende rederi

Tank- og tørlastrederiet Murmansk Shipping vil i løbet af året komme på private hænder, når den russiske stat sælger sin aktieandel, siger transportministeren.

Foto: Colourbox

I slutningen af december vil det russiske tank- og tørlastrederi Murmansk Shipping ikke længere være en del af statens interesserer. Her vil regeringen nemlig have solgt sin aktieandel på 25,5 pct., siger den russiske transportminister, Maksim Sokolov ifølge TradeWinds.

Rederiet er en af de største operatører i Arktis, men har længe haft problemer med indtjeningen - og særligt efter at den største kunde, Norilsk Nickel, valgte at bygge sin egen flåde og derfor naturligt nok ikke længere havde brug for virksomhedens service.

Udover staten har private investorer del af Murmansk Shipping - 60 pct. er ejet af Moskva-registrerede Arctic Technologies. Rederiet har ifølge TradeWinds blandt andet fire isbrydere, tre fragtskibe, 14 bulkskibe, tre multi-purpose skibe, fem tankskibe og to passagerskibe.

Rusland vil rense Østersøen

Eventyret i Arktis lader vente på sig

Guldregn over russiske havne 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs