ShippingWatch

Piraterne i Somalia er sat ud af spillet

Kampen for at stoppe de somaliske pirater har været en dundrende succes. Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og rederierne lægger ikke skjul på deres begejstring.

Sidste år brugte det internationale samfund mellem 11 og 12 mio. kr. i kampen mod piraterne - for hver pirat i Somalia. Næsten 35 mia. kr. i alt. Til gengæld har indsatsen været en dundrende succes: Siden nytår er ikke et eneste skib blevet kapret i området.

Danmark er med omkring en tiendedel af verdens samlede flåde under dansk kommando én af verdens førende søfartsnationer. Derfor er indsatsen mod pirater ekstremt vigtig for Danmark. Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) lægger da heller ikke skjul på sin begejstring, ligesom rederierne jubler.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs