ShippingWatch

Analytiker: Containerrederier må lægge mere op

Raterne på Asien-Europa fortsætter med at falde. Det kalder på handling fra rederne, vurderer analytiker.

Foto: Hapag-Lloyd

Det seneste fald i containerfragtraterne kalder på handling fra rederierne, vurderer Sydbanks analytiker Jacob Pedersen.

"Oplægninger og indskrænkning af kapacitet skal forstærkes for at skabe bedre balance i markedet," skriver han i en kommentar til den nyeste udvikling i raterne på den vigtige Asien-Europa-rute.

I midten af marts lykkedes det faktisk rederierne at hæve raterne med 424 dollar pr. 20-fods container. Men den nyeste opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange viser, at raterne i den seneste uge er faldet med i alt 353 dollar siden. Dermed er næsten hele rateforhøjelsen forduftet.

"Kapacitetstilgangen fortsætter i 2013, og rateudsvingene fortsætter i starten af 2013, indtil rederiernes dårlige indtjeningssituation fremtvinger en bedre prisdisciplin, så raterne samlet set bliver lidt bedre i 2013 end i 2012," vurderer Jacob Pedersen.

Ratedyk på Asien-Europa fortsætter

Maersk hæver rater fra Mellemøsten til Nordamerika

Maersks prisstigninger næsten udraderet efter to uger 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs