ShippingWatch

Største ratehop i en måned for VLCC'ere

Raterne på charter for VLCC'ere rammer højeste niveau i en måned på den travle handelsrute Saudi-Arabien-Japan. Et øget antal bookninger har været med til at påvirke overudbuddet af skibe, skriver Bloomberg.

Lejen for et råolietankskib, VLCC, på den travle handelsrute Saudi-Arabien-Japan steg med 2,7 pct. forleden, viste data fra London-baserede Baltic Exchange. Det er den største stigning i en måned, skriver Bloomberg.

Flere bookninger af fartøjer har været med til at skære i overudbuddet, der presser forretningen, og efterspørgslen på at leje en supertanker i den Persiske Golf har været "relativt aktiv", skrev investeringsbanken Astrup Fearnley i en rapport ifølge Bloomberg.

Det betyder dog ikke, at overfloden af skibe sådan lige forsvinder, hvorfor yderligere ratestigninger er også vil blive bremset, understregede rapporten.

"Aktiviteten er steget, og det trimmer udbuddet," konstaterede Kevin Sy, en Singaporebaserede fragt-mægler på Marex Spectron Group, i en e-mail-rapport.

"23 fartøjer er indtil nu blevet dækket, hvilket er et godt stykke foran niveauet samme tid sidste måned."

Medie: Rygter om dansk salg af VLCC-flåde

VLCC-udvikling truet af voksende ordrebøger

Drewry: Indtjeningen for tankskibe faldt med 27 pct i januar 

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs