ShippingWatch

DVB: Øko-skibe ingen fordel i tørlast

Det er ikke nødvendigvis specielt smart at investere i øko-skibe for tørlastrederne. De vil ikke hente ekstra indtjening på skibene men bare sætte prisen i et nyt marked, vurderer den tyske shippingbank DVB.

Foto: Stena Bulk

Når tørlastrederne sætter deres penge i øko-skibe, er det ikke nødvendigvis en investering, de vil tænke tilbage på med glæde senere hen. Det vurderer DVB, der vurderer at de nye øko-skibe ikke er med til at skabe et to-delt marked for tørlastsejladsen, men i stedet sætter højere priser for et nyt, stort marked.

"Truslen om øget kontrahering af "miljøvenlige" skibe vil sandsynligvis forværre det pres, der i forvejen er på aldre og mindre effektive fartøjer," skriver DVB i en analyse ifølge TradeWinds.

Mere miljø-fokus på skibene vil ikke betyde flere penge i kassen.

"Vi tror, at sådanne fartøjer ikke vil tjene en præmie for deres overlegne brændstoføkonomi, men i stedet vil de sætte markedsraten," skriver DVB også i analysen.

 

Grontmij: Stor interesse for nye skibsdesign

Norden tror på besparelser på 25 procent i øko-skibe 

Norden: Nye tørlastskibe bliver i mellemstørrelsen

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs