ShippingWatch

Direktør for kriseramte OSG træder tilbage

Direktør Morten Arntzen for det kriseramte rederi OSG meddeler i en børsmeddelelse, at han træder tilbage.

Direktøren for det kriseramte amerikanske rederi Overseas Shipholding Group (OSG) trækker sig, skriver virksomheden i en meddelelse. Morten Arntzen har siden 2004 stået i spidsen for virksomheden.

Kaptajn Robert Johnston vil med øjeblikkelig virkning træde til som President og Chief Executive Officer i selskabet. Han har været Senior Vice President og chef for US Flag Strategic Business Unit.

"Bestyrelsen takker Morten Arntzen for sin tjeneste, herunder i de seneste udfordrende tider," siger Michael J. Zimmerman, formand for bestyrelsen i OSG i meddelelsen.

"Bestyrelsen er glad for, at Bob Johnston er tilgængelig til at føre virksomheden gennem de næste faser af dets Chapter 11 reorganisering."

Kritik af manglende åbenhed

Tankrederiet Overseas Shipholding Group har været igennem en længere krise, og i august stod det klart, at rederiet var ved at løbe tør for kapital og havde hårdt brug for en ny låneaftale til trods for en nylig kredit på 900 mio. USD. i forbindelse med afdrag på selskabets gæld på 1,5 mia. USD, samt betalinger for nye skibe, som rederiet får leveret i det kommende år.

I november søgte i november konkursbeskyttelse under Chapter 11. OSG har over 100 skibe i sin flåde og 3600 ansatte, herunder 3170 ombord på skibene. Rederiet blev børsnoteret i 1973. Siden omverden for alvor fik øjnene op for krisen, er ledelsen anført af CEO Morten Arntzen af mange analytikere blevet kritiseret for manglende åbenhed om omfanget.

OSG leverer to skibe tilbage til reder

Banker har usikrede milliardlån i nødlidende OSG

Analytiker: OSG viser tankmarkedets underliggende problemer 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs