Stena Bulk i tæt samarbejde med plantagegigant

Stena Bulk etablerer et nyt joint venture med palmeolie- og plantageselskabet Golden Agri-Resources i Sydøstasien. Samarbejdet overtager fire nye produkttankere bestilt i 2012.
Foto: Stena Bulk
Foto: Stena Bulk

Stena Bulk har etableret et nyt joint venture, Golden Stena Weco, med verdens næstestørste palmeolie- og plantageselskab Golden Agri-Resources (GAR). Her og nu vil det nye samarbejde overtage fire produkttankere, som Stena Bulk bestilte i juni 2012, men ifølge en meddelelse fra selskabet indgår nye investeringer i produkttank i fremtidsplanerne.

De fire produkttankere vil blive en del af Stena Wecos logistiksystem i det globale marked. Det Stena-ejede Northern Marine Management bliver ansvarlig for den tekniske management.

Vækst i indonesisk shipping 

I juni 2012 etablerede Steno Weco, et joint venture mellem Stena Bulk og danske Dannebrog, et 50-50 joint venture med GAR.

"Golden Stena Bulk kan ses som næste skridt i vores samarbejde med GAR, som er et ledende selskab inden for palmeolie. For os er det også en åbning til Asien. Denne type strategiske partnerskaber er et gennemprøvet koncept for os, og samarbejdet med GAR giver os en bedre adgang til markeder i Sydøstasien og lokale kompetancer," siger Erik Hånell, president og CEO i Stena Bulk.

Jesslyne Widjaja, der er vice president for corporate finance i Golden Agri-Resources, påpeger, at det for GAR er vigtigt at sikre sig synergier på grund af den voldsomme vækst, selskabet er inde i.

Stena Bulk nærmer sig fuldt hus 

Golden Stena Weco køber tankskib 

Stena Weco åbner nyt tankrederi i Singapore 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også