Analyse: Flere LNG-ordrer på vej

De stigende spotrater for LNG-skibe er ikke kun en afspejling af en midlertidig trend, men et tegn på, at man vil se flere ordrer på LNG-skibe i fremtiden. Det vurderer en analytiker over for Asiasis.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin

Efterspørgslen på LNG-skibe vil stige i fremtiden på globalt plan. Det vurderer analytiker Park Mu-Hyun fra E*Trade Securities i Korea, skriver Asiasis.

"Vi kan ikke ignorere muligheder for, at LNG-prisen vil falde midlertidigt, når foråret kommer, men når man tager de stigende globale krav til LNG i betragtning, så forudses det, at nybygninger af LNG-skibe også vil stige," siger Park Mu-Hyun, der vurderer, at efterspørgslen også vil betyde en stigning i efterspørgslen på ME-GI-motorer fra rederne for at være mere brændstofeffektive.

Japan er i følge Asiasis verdens største importør af LNG og importerede i 2012 79 mio. ton LNG, hvilket er en stigning på 11,6 pct. i forhold til året før. I samme periode oplevede Kina en stigning i importen på 20 pct. svarende til en stigning til 15 mio. ton LNG. Indien og flere lande i Sydamarika har også sat turbo på deres LNG-import.

Europæiske havne skeptiske over for EUs LNG-udspil

Drewry ser med skepsis på LNG-sejlads

Danske Markets: Höegh LNG er årets valg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også