ShippingWatch

Analyse: Flere LNG-ordrer på vej

De stigende spotrater for LNG-skibe er ikke kun en afspejling af en midlertidig trend, men et tegn på, at man vil se flere ordrer på LNG-skibe i fremtiden. Det vurderer en analytiker over for Asiasis.

Foto: Hanjin

Efterspørgslen på LNG-skibe vil stige i fremtiden på globalt plan. Det vurderer analytiker Park Mu-Hyun fra E*Trade Securities i Korea, skriver Asiasis.

"Vi kan ikke ignorere muligheder for, at LNG-prisen vil falde midlertidigt, når foråret kommer, men når man tager de stigende globale krav til LNG i betragtning, så forudses det, at nybygninger af LNG-skibe også vil stige," siger Park Mu-Hyun, der vurderer, at efterspørgslen også vil betyde en stigning i efterspørgslen på ME-GI-motorer fra rederne for at være mere brændstofeffektive.

Japan er i følge Asiasis verdens største importør af LNG og importerede i 2012 79 mio. ton LNG, hvilket er en stigning på 11,6 pct. i forhold til året før. I samme periode oplevede Kina en stigning i importen på 20 pct. svarende til en stigning til 15 mio. ton LNG. Indien og flere lande i Sydamarika har også sat turbo på deres LNG-import.

Europæiske havne skeptiske over for EUs LNG-udspil

Drewry ser med skepsis på LNG-sejlads

Danske Markets: Höegh LNG er årets valg 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs