ShippingWatch

Mærsk-skib mål for Occupy-protester mod Walmart

Occupy Wall Street-bevægelsen, som Danske Bank fik på nakken, efter at banken brugte den i sin markedsføringskampagne, retter nu fokus mod shippingindustrien. Demonstranter ventes tirsdag at møde op på Mærsks havnefacilitet i Elizabeth i New Jersey forud for containerskibet Maersk Carolinas ankomst til havnen. Det skriver The Loadstar på sin hjemmeside.

Foto: Maersk Line

Bevægelsen har lanceret en såkaldt "Block-the-Boat"-kampagne i både New Jersey og Charleston, South Carolina, hvor skibet ankommer efter at have forladt New York. Det sker i protest mod, at det fragter varer for den amerikanske detailgigant Wallmart. Gruppen hævder, at der i lasten er beklædningsgenstande fra den bangladeshiske fabriksejer, hvis fabrik sidst i november var udsat for brand med 112 ofre til følge.

En talsperson fra Maersk Line North America afviser over for The Loadstar at kommentere på, hvordan aktionen kan komme til at påvirke aktiviteterne i havnen, men ifølge direktør Chuck Carmichael fra Inchcape Shipping Services er det ikke sandsynligt, at det vil forstyrre særligt meget, da aktivisterne ikke har adgang til havneterminalområdet. "Block the Ship" er mere en symbolsk term end en fysisk aktion, siger han til mediet.

Efter brandulykken på tøjfabrikantens fabrik i Bangladesh meddelte Walmart, at fabrikken ikke længere var autoriseret til at levere tøj til selskabet, men en undersøgelse foretaget af New York Times fastslog, at fem af fabrikkens 14 produktionslinjer fortsatte med at producere tøj til detailgiganten, skriver The Loadstar.

RITZAU FINANS

Maersk Line indfører strejke-tillæg i USA 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs