ShippingWatch

Medie: Singapore smider bunkerfirma ud

For anden gang i år har et selskab med licens til at sælge brændstof til skibe i verdens største bunkerhavn Singapore fået frataget sin tilladelse efter afsløring af, at det har ladet andre benytte sin licens.

Foto: Hapag-Lloyd

Myndighederne i Singapore, verdens største bunkerhavn, har for anden gang i 2012 annulleret en licens til et bunkerselskab. Denne gang til firmaet G-Fuel, der ifølge lloyd's List er rangeret som nummer 26 i forhold til volumen over landets mange bunkerselskaber.

G-Fuel har ladet et firma uden licens benytte selskabets egen licens til at sælge brændstof, og det er i strid med reglerne, oplyser Muhammad Segar,  assistant chief executive i The Maritime and Port Authority, MPA, i Singapore:

"Vi accepterer ikke denne praksis, og vi vil ikke tøve med at suspendere eller annullere licenser fra bunker-leverandører, når de bryder vores betingelser."

Bunkerfirmaer i Singapore kan have en interesse i at samarbejde med selskaber, der ikke har licens, for at reducere deres eksponering i det volatile oliemarked, men det er i strid med reglerne at lade en 3. part bruge ens egen licens. Og straffen for sådanne forseelser er mærkbar. I juni i år fik selskabet Winbuild Petrofin på tilsvarende vis frataget sin licens, og kan i ligehed med G-Fuel ikke længere sælge bunker i Singapore.

Skuld: Dårlig bunkers et stigende problem 

Wrist-selskab går solo i Singapore  

 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs