ShippingWatch

Drewry: Stærkt brug for LNG-skibe

LNG-markedet vokser, og der vil være brug for mange flere LNG-skibe i fremtiden, vurderer Drewry i årsrapport om flydende naturgas.

Foto: Statoil

Det ser godt ud for LNG-skibene, og det vil blive bedre. LNG-skibe er derfor en oplagt investering for redere, vurderer Drewry i ny årsrapport om status på LNG.

"De korte ratevurderinger for konventionelle LNG-skibe har været utroligt positive. Siden det sidste lavpunkt i markedet i andet kvartal 2010 er raterne bliver firedoblet med kun en svag afmatning i andet kvartal 2012. Det forventes, at vinterens efterspørgsel kan skabe det nødvendige momentum for, at raterne kan fortsætte deres tur opad," skriver Drewry.

Ønskescenariet kan dog godt blive forstyrret, hvis markedet ikke formår at få nye skibe og stigende priser i spil, vurderer Drewry:

"Raterne kan blive udsat for et tryk nedad snart, hvis udbudsbekymringer og stigende LNG-priser ikke bliver taget op. Men på den lange bane, baseret på planer om tilførsel af ekstra flydende kapacitet, vil der være brug for en masse flere skibe, end dem, der er til rådighed i den nuværende ordrebog. Nye ordrer vil fortsætte, hvis der fortsat er finansiering tilgængelig."

Nordeas optimisme over for shipping mødes med skepsis 

Lloyd´s Register: Pris altafgørende for LNG-infrastruktur

Barclays: Amerikansk skifergas kan booste LNG-flåden 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs