ShippingWatch

Asiatiske rederier i aktiefald

Der har været aktiefald til to japanske og et singaporeansk rederi her til morgen. Årsagerne er blandt andet udskudte ekspansionsplaner og skuffende trafiktal.

Der var onsdag morgen solide aktiefald hos flere asisatiske rederier. Det drejer sig specielt om japanske rederier, der både har containerfragt og tørlastaktiviteter. Det japanske rederi Kawasaki Kisens aktier falder 4,6 pct. til 103 yen, Mitsui OSK falder 4,9 pct. til 196 yen, mens Nippon Yusen falder 3,4 pct. til 171 yen.

Kawasaki Kisens driftsdirektør Toshiyuki Suzuki har udtalt, at rederiet vil udskyde ekspansionsplanerne af tørlastflåden, og Suzuki bemærker, at der kort og godt er for mange tørlastskibe, som bliver sat i søen. Nippon Yusen har fremlagt containertrafiktal for oktober, hvor det blev til et fald i trafikken til USA på 7 pct. til 52.000 teu i oktober. Nippon Yusens containertrafik til Europa steg 6 pct. til 43.000 teu i oktober.

Det Singaporebaserede containerrederi Neptune Orient Lines' aktier falder også her til morgen 0,9 pct. til 1,10 Singapore dollar. Det asiatiske finanshus CIMB har gentaget sin underperformanbefaling på Neptune Orient Lines.

AKTIEFOKUS

Mitsui OSK reducerer antal skibe 

Japanske rederiaktier stiger på nye regnskabstal  

Japanske rederier sænker forventningerne 

Diplomatisk krise presser japansk rederi ud af Kina 

Japanske rederier ransaget af konkurrencefolk 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs