Multipurpose vejer tungt i tysk KG-krise

Af i alt 113 insolvente tyske KG-fonde, der har indsendt konkursbegæringer, er de 29 i multipurpose-segmentet, viser en opgørelse fra Deutsche FondsResearch ifølge Lloyd's List.

Af i alt 113 insolvente tyske KG-fonde, der har indsendt konkursbegæringer, er de 29 i multipurpose-segmentet, viser en opgørelse fra Deutsche FondsResearch ifølge Lloyd's List. Opgørelsen synes at bekræfte den svage efterspørgsel efter multipurpose-skibe på et tidspunkt, hvor industrien netop er blevet præsenteret for en ny pool med danske Clipper Projects, Enzian Ship Management fra Schweiz og tyske Freese Shipping.

Clipper Project bliver poolleder og bidrager med 10 skibe, mens de to partner kommer med med to hver. Skibene er på mellem 15.000 dwt til 20.000 dwt.

Den store repræsentation af multipurpose-skibe i de hårdt ramte tyske KG-fonde overgåes kun af fonde med containerskibe. Med til undersøgelsen hører, at rederiet Belugas insolvens i 2011 bidrager til den store repræsentation af multipurpose.

BBC Chartering åbner kontor i Vestaustralien 

I dag vurderes BBC Chartering, en del af tyske Briese, at have opbygget den største flåde med 150 multipurpose og heavylift skibe, og rederiet har et omfattende nybygningsprogram.

Clipper etablerer ny pool med to multipurpose-rederier 

Clipper Projects: Vi skal have 15-20 skibe mere 

Multipurpose-kæmpe etablerer sig i Tyrkiet 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også