ShippingWatch

Kinesere på vippen om øko-skibe

Der er også stigende interesse for øko-skibe i Kina, men usikkerheden er stor i forhold til, om det er den rette investering, skriver Asiasis.

Foto: Ole Lind

På trods af at mange værfter præsenterer rederne for muligheden for at investere i øko-skibe, er det ikke det samme som, at der er mange kontrakter på vej. Sådan ser det ud på det kinesiske marked for nybygninger af skibe, skriver Asiasis.

Meldingerne fra de kinesiske skibsværfter lyder på, at rederne er interesserede i øko-skibe på grund af potentialet for brændstofbesparelser, selvom værdien af øko-skibe ikke nødvendigvis er bevist fra de givne værfter. På trods af interessen og positive tilsagn er der dog kun blevet underskrevet et lille antal kontrakter på øko-skibe.

Ifølge Asiasis er fornemmelsen på de kinesiske værfter, at rederne tøver med at foretage de helt store øko-investeringer. Dels fordi de vil vente med at se værdien af øko-skibene, dels fordi det på kort sigt kan give større besparelser at investere i genbrugsskibe, og dels fordi rederne også allerede forsøger at spare penge ved slowsteaming og omlægning af ruter og derfor ikke har det største incitament til nye investeringer.

Kinesiske rederier klar til øko-nybygninger

Medie: Kinas værftsindustri kollapser hurtigt

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs