ShippingWatch

Generalsekretær: IMO skal reformeres

Kortere referater og omstrukturering af samarbejdsformen er nogle af de ting, der ifølge Søfartsstyrelsen blev diskuteret på IMOs rådsmøde, der fandt sted i sidste uge.

Foto: Ulrich Borch

Samarbejdet skal glide nemmere i IMO, og det betyder en fremtidig omstrukturering af arbejdsmåden i IMO. På rådsmødet i IMO i sidste uge blev der ifølge Søfartsstyrelsen "diskuteret omfattende og konkrete forslag til, hvordan IMO reformeres og dermed bliver mere effektiv."

Omstrukturering kunne blandt andet betyde omstrukturering af underkomiteerne i IMO, kortere mødereferater og mere adgang for komiteerne til at benytte arbejdsgrupper. Der blev samtidig nedsat en arbejdsgruppe, der skal foreslå, hvordan IMO kan prioritere sine opgaver.

Derudover var en langsigtet finansiel plan for IMO på dagsordenen ligesom auditering af landene og åbenhed om auditeringsrapporter var det.

IMOs generalsekretær presser på for ballastvandkonvention

IMO opfordres til at granske nyt brændstof 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs