ShippingWatch

IMOs generalsekretær presser på for ballastvandkonvention

IMOs generalsekretær Koji Sekimuzi opfordrer regeringer og hele shippingindustrien til at få ratificeret ballastvandkonventionen. Træder konventionen ikke snart i kraft, vil det gå ud over verdenshandlen, lyder det fra Sekimuzi ifølge Hellenic Shipping News.

Regeringer verden over og hele den globale shippingindustri må indse, at ratifikation af ballastvandkonventionen skal falde på plads snarest. Alternativet er, at verdenshandlen bliver ramt. Det var udmeldingen fra IMOs generalsekretær Koji Sekimuzi, som igår holdt åbningstalen ved mødet for International Chamber of Shipping (ICS), skriver Hellenic Shipping News.

Generalsekretæren understregede over for rederierne, at de reelt har magt og mulighed for at lægge pres på flagstater til ratificere ballastvandkonventionen, som har været i spil siden 2004. Et kritikpunkt fra redernes side har længe været, at der ikke er tilstrækkelig viden og efterprøvning af de ballastvandsystemer, som skibene ifølge konventionen skal have ombord. Koji Sekimuzi gik imod den opfattelse og lagde i talen vægt på, at en lang række  ballastvandteknologier er godkendt og tilgængelige.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs