ShippingWatch

Tre maritime virksomheder blandt de fem største i Danmark

Målt på omsætning fylder de maritime virksomheder godt ud i dansk erhvervsliv. Det er ikke kun Maersk Gruppen, der er en sværvægter. To andre er kommet med på top 5, viser ny opgørelse.

Foto: Maersk Line

At Maersk Gruppen er landets suverænt største virksomhedskonglomerat er nok ikke en overraskelse. Ifølge den seneste opgørelse over de 1000 største virksomheder i Danmark, den såkaldte Guld 1000, som offentliggøres i dag i Berlingske Business Magasin, omsætter Maersk Gruppen samlet for 323 milliarder kroner.

To andre virksomheder inden for det blå erhvervsliv har dog også sneget sig ind på Top 5 denne gang, så den maritime sektor sætter sig på i alt tre af pladserne blandet de allerstørste virksomheder, når man måler på omsætning. Nummer tre på listen er Torben Østergaard Nielsens USTC-gruppe, der er opgjort til at have en omsætning på 68 milliarder kroner, og som er rykket op på listen fra en syvende plads i 2011-udgaven. En anden dansk bunkers-kæmpe, Wrist Group, er fulgt godt efter og gået fra en 10. plads i 2011 til nu at ligge som landets femtestørste med en omsætning på 65 mia. kr..

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs