ShippingWatch

Fremtidsscenarie: Råolietransport ned - produkttank op

Verdensbilledet af råolie- og produkttanksejladser vil ændre sig i de kommende fem år. Billedet i fremtiden vil vise mindre handel med råolie internationalt, men en stigende grad af produkttank eksporteret fra USA og kæmpe kinesisk potentiale, skriver Lloyd's List.

Foto: Rederiforeningen

Det Internationale Energiagentur (IEA) forudser et ændret verdensbillede for transport af råolie og produkttank i fremtiden. Internationalt set vil der finde en lavere andel af råoliehandel sted, mens produkttank vil blive større, ligesom transporterne vil blive længere i takt med Kina og Indiens eksport stiger. Det skriver Lloyd's List.

IEA ser "en dyb transformation" af det oliehandelsbillede, vi kender i dag, og forudser en stærk indvirkning på den globale raffinering og råolie- og produkttankhandel. Der er tidligere blevet talt om denne udvikling, men ifølge Lloyd's List er det første gang, at IEA så stærkt udtrykker, at ændringerne vil ske.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs