ShippingWatch

Medie: HR-chef i Mærsk vækker vrede

Mænd præsterer bedre end kvinder og får derfor højere løn. Dette budskab fra Mærsks HR-chef har vakt harme blandt selskabets medarbejdere, skriver Berlingske.

A.P. Møller - Mærsks øverste chef for human ressources indtil udgangen af 2012, William S. Allen, har skabt røre i hovedkvarteret på Esplanaden, efter at han i en intern meddelelse har forklaret, at lønforskel på de mandlige og kvindelige ansatte blandt andet afhænger af de ansattes præstationer.

Det har fået medarbejdere i mindst tre forskellige afdelinger til at debattere udtalelserne, og helt ekstraordinært er materialet blevet sendt til Berlingske, skriver avisen. Afsenderen ønsker at være anonym, men fortæller, at HR-chefens meddelelse er blevet modtaget med »hovedrysten« blandt de ansatte.

Ordene fra HR-chefen på selskabets intranet lyder: »Det faktum, at forskellene forklares ved enten performance, anciennitet eller jobfunktion, er i tråd med vores bestræbelser på at belønne vores medarbejdere baseret på præstationer og markedet for deres jobfunktion.«

Medarbejdere mener ifølge Berlingske, at budskabet fra HR-chefen ikke kan forstås anderledes, end at kvinder i A.P. Møller - Mærsk får lavere løn end deres mandlige kolleger, fordi de præsterer dårligere, de har lavere jobfunktioner, og der holdes kortere tid på dem. Og at selskabet ikke kan se noget problematisk i det.

Alex Penvern fra Mærsks HR-afdeling forklarer i avisen, at man kun ser marginale forskelle på kønnenes præstationer, og at selskabet arbejder hårdt for at sikre flere kvinder i topjob, men at man endnu ikke har opnået de ønskede resultater på denne front.

William Allen forlader Danmark ved udgangen af 2012. Efterfølgeren Lucien Alziari kommer fra en karriere som blandt andet senior vice president of HR og CSR i Avon Products.  Han har i løbet af 2012 været en del af ledelsen af omstruktureringsprocessen i Maersk Line.

Ny HR-direktør i Maersk 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs