ShippingWatch

Ross: Kina kan forværre krisen i shipping

De statskontrollerede rederier bliver tvunget til at købe skibe, især inden for container og tørlast, for at holde gang i beskæftigelsen på de kinesiske værfter, mener den amerikanske rigmand Wilbur Ross, der er på vej ind i kinesisk skifergas. Det skriver Bloomberg.

Den amerikanske kapitalfondsejer og de seneste år også investor i shipping under industriens nedtur siden 2008, Wilbur Ross, anklager Kina for at forværre krisen. Det skriver Bloomberg News, der citerer udtalelser fra Wilbur Ross for, at de statskontrollerede rederier bliver tvunget til at købe skibe, især inden for container og tørlast, for at holde gang i beskæftigelsen på de kinesiske værfter.

Wilbur Ross, der tidligere har udnævnt sig selv som specialist i opkøb af konkursboer, og som amerikanske Fortune har udnævnt til "King of Bankruptcy", stod bag købet af 30 produkttankskibe i 2011 gennem Diamond S Shipping, ligesom han kontrollerer det New York-noterede Scorpio Tankers, der sigter på at opbygge en ny flåde af brændstofbesparende eco skibe i samme segment.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs