ShippingWatch

Rundspørge: Fortsat investering i nye tørlastsskibe

Shipping-aktører i tørlastbranchen vil fortsat investere i ny skibskapacitet, selvom markedet for nuværende er ramt af et kapacitetsoverskud. Det viser en rundspørge fra HSBC ifølge South China Morning Post.

Foto: Rederiforeningen

Ifølge en rundspørge vil flere tørlastaktører fortsat investere i ny skibskapacitet og det sker til trods for en fortsat markedskrise med udsigt til overudbud af kapacitet.

Det britiske finanshus HSBC har lavet en rundspørge af tørlastaktører, hvor 700 har deltaget, og det med aktører fra både asiatiske og de vestlige lande. Det er sket i forbindelse med en konference i Xiamen i Kina. Det skriver mediet South China Morning Post.

Ifølge rundspørgen venter 46 af lederne at genopretningen på tørlastmarkedet først vil ske i eller efter 2016, mens 38 pct. venter at genopretningen kan ske i 2015. Ifølge rundspørgen vurderer 77 pct. at overkapaciteten kun kan løses ved øgede skibsskrotninger.

AKTIEFOKUS

Capesize trækker Baltic Dry op med 3,6 procent 

Ultrabulk: Tørlast vil få det svært frem til 2015 

Analytikere: Tørlast-gigant taber penge ind til 2014 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs