ShippingWatch

Kinesiske jernbanemilliarder kommer i spil

Myndighederne i Kina har godkendt at gennemføre 25 store jernbaneprojekter som hjælp til at stimulere den aftagende økonomiske vækst i landet. Der er tale om astronomisk store beløb, og planerne sendte torsdag aktierne i kinesiske virksomheder inden for jernbaneudbygning i vejret.

Foto: Pavla Brcakova / Stock.Xchng

Der er godt nyt for NKT fra Kina, hvor myndighederne har godkendt at gennemføre 25 store jernbaneprojekter som hjælp til at stimulere den aftagende økonomiske vækst i landet. Der er tale om astronomisk store beløb, der skal investeres, og planerne sendte torsdag aktierne i kinesiske virksomheder inden for jernbaneudbygning mærkbart i vejret. Investeringerne vil også smitte positivt af på NKT, der laver køreledninger til de kinesiske højhastighedsbaner.

"Jo mere, der sker på området, des bedre for NKT. Siden kineserne begyndte at snakke om mere stimulus har vi haft en forventning om, at der ville komme noget mere aktivitet for NKT Cables, men i forbindelse med NKT's regnskab for første halvår gav selskabet udtryk for, at tingene bevægede sig lidt mere trægt fremadrettet, end de egentlig havde håbet på fra årets start. Det her kunne være en vending, hvor du begynder at se projekterne blive realiseret," siger aktieanalytiker Patrik Setterberg fra Nordea Markets til Ritzau Finans.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs