ShippingWatch

Intermodal: Priser på bulk-skibe kan komme længere ned

Priserne på brugt bulk-tonnage er allerede langt nede, men ifølge Intermodals ugentlige markedsrapport kan de komme endnu længere ned.

Priserne på brugt bulk-tonnage er stadig for høje i forhold til de lave rater på markedet, og der er derfor basis for yderligere nedjusteringer af niveauet, skriver Intermodal Research & Valuation i sin ugentlige markedsrapport.

"Det er derfor værd at vente på et potentielt fald i priserne. Shippingverden er af den opfattelse, at månederne op til næste sommer bliver afgørende for industrien. Første kvartal 2013 forventes der at være en væsentlig vækst i tilgangen af skibe, og kun tiden kan afgøre, om efterspørgslen kan følge med i en kombination med et stabilt ophugningsomfang, og om det vil føre til bedre markedsbetingelser og et bedre afkast til skibsrederne, som gerne vil videre nu," skriver Intermodal.

Analytikerne ved Intermodal forventer da også, at skibsredere og investorer vil afvente lavere priser, inden der sættes penge i ny tonnage.

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs