ShippingWatch

China Cosco forventer halvering af bundlinje

China Cosco, der råder over både container- og tørlastskibe samt en logistikforretning, forventer at tjene markant færre penge i første halvår 2012.

Foto: Rederiforeningen

China Cosco, der råder over både container- og tørlastskibe samt en logistikforretning, forventer et 50 pct. større underskud i første halvår 2012 i forhold til samme periode af 2011, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

China Cosco ser bundlinjen falde med mere end 50 pct. i forhold til første halvår 2011, hvor selskabets nettoresultat efter minoriteter var på minus 2,76 mia. yuan svarende til et tab på 2,62 mia. kr.

"Bestyrelsen mener, at det forventede tab for første halvår af 2012 skyldes, at der i perioden var svaghed i den globale økonomi, og at den kinesiske vækst bremsede op, mens overkapaciteten og ubalancen mellem udbud og efterspørgsel på det internationale shippingmarked blev ved," skriver China Cosco og nævner især lave fragtrater på tørlast og høje brændstofomkostninger.

RITZAU FINANS

 

Shipping-aktier i Asien rasler ned 

Cosco i grønt samarbejde med Jotun  

China Cosco vil rejse kapital 

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs