ShippingWatch

Olien genvinder tabt terræn trods nedgradering

Efter at være faldet kraftigt i løbet af mandagen på grund af den europæiske gældskrise og frygt for en økonomisk opbremsning i Kina ser det lysere ud for prisen på olie tirsdag morgen. Mere positive tal for kinesiske indkøbschefers forventninger.

Foto: Pavla Brcakova / Stock.Xchng

Efter at være faldet kraftigt i løbet af mandagen på grund af den europæiske gældskrise og frygt for en økonomisk opbremsning i Kina ser det lysere ud for prisen på olie tirsdag morgen. Det sker, selv om Moody's tirsdag morgen nedgraderede udsigterne for Tyskland, Holland og Luxembourg, hvilket har ført til yderligere frygt for en spredning af gældskrisen.

Næsten samtidig offentliggjorde HSBC en foreløbig opgørelse af de kinesiske indkøbschefers forventningsindeks, PMI, som i juli steg til 49,5 fra et niveau på 48,2. Selv om tallet stadig viser en kontraktion, kan det dog medvirke til at fjerne den værste frygt for en kinesisk opbremsning.

Der spekuleres samtidig i, at den amerikanske oliebeholdning kan være faldet foremte uge i streg, hvilket en rapport fra det amerikanske energiministerium onsdag vil kaste lys over. En undersøgelse fra Bloomberg News forudser et fald i oliebeholdningen på halvanden million tønder olie.

WITI-olien ligger tirsdag morgen i et niveau på 88,83 dollar pr. tønde efter et fald på 0,1 pct. siden dansk børslukketid mandag. Brent-olien genvinder en del af det tabte terræn og ligger tirsdag morgen i et niveau på 104,04 dollar pr. tønde efter en stigning på 0,5 pct.

RITZAU FINANS

Toprådgiver ser lavere vækst i Kina 

Håb om stimulus i Kina øger optimismen 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs