Danica White solgt til Chile

Coasteren Danica White - der var kapret af somaliske pirater i 2007 - er solgt til chilensk selskab.
Foto: H. Folmer
Foto: H. Folmer
AF RITZAU

Det danske gidsel-skib, Danica White, fra rederiet H. Folmer & Co. er blevet solgt til det chilenske selskab Messrs Transportes Maritimos Kochifas. Det skriver det maritime blad Søfart.

Danica White trak massevis af overskrifter i 2007 fordi det var det første danske fragtskib, der blev kapret af somaliske pirater, og dermed satte det for alvor det somaliske pirateri på dagsordenen i Danmark.

Efter 83 dage i de somaliske piraters kløer, blev skibet og dets besætning på fem danske søfolk frigivet mod en løsesum på angiveligt fire millioner kroner.

Skibet blev kapret i Det Indiske Ocean 210 sømil fra Somalias kyst 1. juni 2007. Piraterne kunne gå lige om bord på skibet.

Dengang skulle det ifølge de internationale anbefalinger være tilstrækkelig langt fra kysten til, at handelsskibe kunne blive angrebet af pirater.

Men piraterne var på det tidspunkt begyndt at bruge kaprede skibe som moderskibe og kunne dermed have forsyninger med om bord til at kunne jagte handelsskibe langt til søs.

De fem søfolk, der var de første danske gidsler hos somaliske pirater, var Jens Peter Skov Jensen, Kim Lassen, Gert Lønborg Jørgensen samt skibets kaptajn Niels Henze Nielsen. Den femte sømand, Tage Kramer, døde i 2010.

Siden kapringen af Danica White har adskillige danske og dansk-drevne skibe været kapret af somaliske pirater. I 2011 blev også syv danske lystsejlere fra lystbåden ING taget til fange. De var gidsler i godt et halvt år, inden de blev frigivet.

Siden 2007 har i alt 15 danskere været holdt eller er holdt som gidsler af somaliske pirater.

Det er inklusiv en nødhjælpsarbejderen Poul Hagen Thisted, der blev kidnappet på landjorden sammen med en amerikaner. Efter tre måneder blev de to befriet af amerikanske elitestyrker.

I øjeblikket er to danske søfolk gidsler hos pirater sammen med deres fire filippinske kolleger. De blev kidnappet fra fragtskibet Leopard den 12. januar 2011.

AF RITZAU

H. Folmer & Co. fik utilfredsstillende 2011 

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også