ShippingWatch

Mærsk-konkurrent ramt af skibseksplosion

Containerrederiet MSC ramt af en eksplosion på et af sine skibe under sejlads fra England til USA. Det skriver Lloyd's List.

Foto: APM Terminals

A.P. Møller - Mærsks konkurrent inden for containersejlads, MSC, er blevet ramt af en eksplosion på en af sine skibe. Det skriver shippingsavisen Lloyd's List.

Ifølge avisen er eksplosionen indtruffet på containerskibet MSC Flamina 1000 mil fra land, mens det 6750 teu store containerskib sejlede fra USA til England. Én sømand er ifølge Tradewinds død, én forsvundet og tre er nu fløjet til Azorerne for lægehjælp. De tilskadekomne blev reddet af containerskibet MSC Stella, men de uskadte er ombord tankskskibet DS Crown.

Skibet havde i alt 23 besætningsmedlemmer om bord.

Ifølge Tradewinds skal bjærgningsselskabet Smit stå for redningen af skibet, men bjærgningsfartøjerne forventes ikke at nå MSC Flamina før tirsdag aften. Smit fortæller, at fartøjerne har masser af brandslukningsmateriel. Sidst MSC Flamina blev set, var det da også "i lys lue".

Det er endnu ikke afklaret, hvorfor den eksplosionsagtige brand brød ud, men der har tidligere været tilfælde, hvor Calcium Hypoklorid, der bruges til afblegning og rensning af vand, har selvantændt. Er det skyldneren, var det dog ikke opgivet som del af lasten.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs