ShippingWatch

IMF nedjusterer væksten for 2012 i ny prognose

Udviklingen i verdensøkonomien betyder, at Den Internationale Valutafond, IMF, vil nedjustere sit skøn for væksten i den kommende prognose, oplyser IMF.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Chefen for Den Internationale Valutafond, Christina Lagarde, advarer om, at verdensøkonomien køre langsommere, og at væksten i den globale økonomi bliver mindre end ventet i år. Det fremgår af en ny prognose, som IMF fremlægger inden længe.

"Hvad jeg kan sige er, at verdensøkonomi kører langsommere og nu kører betydeligt langsommere end forudset for blot tre måneder siden, siger Christine Lagarde til et økonomisk forum i Japans hovedstad, Tokyo, fredag.

I april forudså IMF en vækst på 3,5 procent i verdensøkonomien.

IMF-chefen nævnte ikke eksakte tal, men hun understregede, at væksten bestemt bliver lavere end forudset for tre måneder siden. Christine Lagardes udtalelser kommer kun en dag efter, at en række nationalbanker sænkede renten for at gøre det billigere at optage lån og dermed forsøge at sætte gang i økonomien. Både ECB, Den Europæiske Centralbank, Kina, og Storbritannien sænkede de toneangivne renter.

 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs