ShippingWatch

Shanghai Containerized Freight Index faldet 2,6 pct

De nyeste ugetal for Shanghai Containerized Freight Index, SCFI, viser et fald på 2,6 procent for containerraterne på Asien-Europa.

Foto: Hapag-Lloyd

Raterne for containerfragt er igen på retur, afslører den seneste opdatering fra det anerkendte fragtindeks Shanghai Containerized Freight Index, SCFI. Indekset dykkede nemlig med 2,6 pct. i ugen, der slutter i dag, viser nye tal fra Shanghai Shipping Exchange.

I sidste uge var der ellers opløftende nyt til Maersk Line og de øvrige containerrederier, da SCFI-indekset tog et flot spring, og specielt rateudviklingen på ruterne mellem Asien og Europa var i hopla.

Her steg prisen for fragt af en tyvefodscontainer, teu, med 339 dollar, hvilket næsten svarer til hele Maersk Line og en række konkurrenters højsæsontillæg, som er trådt i kraft for nylig. Men fremgangen blev altså kun en uge lang, hvis man skal tro dagens opgørelse.

SCFI-indekset viser spotprisen på at få en container fragtet fra Shanghai til en række destinationer. Nordeuropæiske destinationer tæller 20 pct. i indekset, mens prisen til havne i Middelhavet tæller 10 pct. Ruterne mellem Asien og Europa anslås at dække over omkring 40 pct. af kapaciteten hos Maersk Line.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs