ShippingWatch

Nyhedsbrev: Maersk Line og MSC har fået mest kapacitet

Maersk Line og MSC tegner sig for mere en halvdelen af udvidelserne af containerskibskapaciteten det seneste år med henholdsvis 232.000 og 218.000 teu, skriver Alphaliner.

Foto: APM Terminals

Med tilførslen af containerskibe med en samlet kapacitet på 844.000 teu over de seneste tolv måneder er verdens tyve største containerrederier låst i intens
konkurrence, skriver Alphaliner, der fortæller, at Maersk Line og MSC tegner sig for mere en halvdelen af udvidelserne med henholdsvis 232.000 og 218.000 teu.

Den totale kapacitet på containermarkedet er ifølge Alphaliner øget med 6,5 pct. - anført af top-20, der tilsammen har øget deres kapacitet med 6,4 pct. siden juli sidste år. Kun to af verdens tyve største containerrederier har skåret kapacitet i perioden, nemlig de i 2011 underskudsgivende CSAV og Zim.

Målt i procent overhales Maersk Line og MSC dog klart af særligt MOL, der det seneste år har øget sin kapacitet med 19,4 pct. samt de kinesiske rederier CSCL og COSCO, der har øget med 18,2 og 16,0 pct. Tilgangen af skibe ser ifølge Alphaliner ud til at fortsætte med uformindsket styrke over de kommende 18 måneder, da alle de store rederier står til at få leveret ny tonnage indtil udgangen af 2013.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs