EU vedtager vækstpakke til 120 mia Euro

EU's 27 stats- og regeringschefer er torsdag på et topmøde i Bruxelles blevet enige om afgørende elementer i en ny vækst- og jobpagt.
Den poster over 120 milliarder euro, svarende til 892 milliarder kroner.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
AF RITZAU FINANS

Nu er det ikke længere kun sparekniven, de svinger for at få styr på gældskrisen i Europa. EU's 27 stats- og regeringschefer er torsdag på et topmøde i Bruxelles blevet enige om afgørende elementer i en ny vækst- og jobpagt.

Den poster over 120 milliarder euro (892 milliarder kroner), i unionens trængte økonomier for at sparke gang i væksten og skabe arbejdspladser.

Gang i hjulene

Det sagde EU's præsident, Herman Van Rompuy, efter mere end syv timers drøftelser på topmødet i Bruxelles på et fælles pressemøde med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso.

Den afgående EU-formand Helle Thorning-Schmidt er tilfreds med, at det nu ikke længere kun handler om at spare sig ud af krisen, men også om at sætte gang i hjulene i hele EU. Det opfatter hun også som en sejr for det danske formandskab.

Første sejr

"Det er et klart tegn på, at der er en vilje til at skabe nye job og vækst i EU. Nu er vi enige om byggestene til en vækst- og jobpagt. Vi vedtager den i morgen. Det er et vigtigt skridt," siger hun på pressemødet.

Med vækstpagten har Frankrigs nye socialistiske præsident, Francois Hollande, hevet en første sejr hjem.

Han har i månedsvis presset på for en vækstpagt som modydelse for at sige ja til den finanspagt, som har været afgørende for den tyske forbundskansler Angela Merkel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også