ShippingWatch

Alphaliner: Global containerskibsflåde når 16 mio. teu

Verdens containerskibsflåde har ifølge Alphaliner passeret 16 millioner teu i sidste uge. Det sker, efter der er blevet leveret 772.000 teu til containerskibsflåden i 2012.

Foto: Hanjin

Den globale containerskibsflåde krydsede i sidste uge milepælen 16 mio. teu efter levering af 772.000 teu hidtil i år, skriver Alphaliner. I første halvår ventes der leveret containerskibe med en samlet kapacitet på 802.000 teu, svarende til 5,0 pct. af den globale containerskibsflåde ved udgangen af sidste år.

Det har taget 12 måneder at komme fra 15 til 16 mio. teu, mens det kun tog ti måneder at komme fra 14 til 15 mio. teu og blot ni måneder fra 13 til 14 mio. teu. Årsagen til den langsommere takt er, ifølge Alphaliner, at containerrederierne har skruet op for skrotningsaktiviteten. Indtil videre er 89 skibe med en samlet kapacitet på 163.000 teu sendt til ophugning eller taget ud af drift mod 107.000 teu i hele 2011.

Skrotningsaktiviteten kan dog ikke følge med leveringshastigheden, og netto ventes flåden at blive øget med 640.000 i første halvår, svarende til 4,2 pct. af verdensflåden. Alphaliner fastholder da også, at overkapacitet fortsat vil være den største udfordring for containerindustrien de kommende måneder.

RITZAU FINANS

Alphaliner: Oplagt containerflåde skrumper yderligere 

Seaintel: G6-alliance har givet kunder højere pålidelighed 

Opgørelse: Containerbranchens punktlighed er på vej ned 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs