FedEx grundlægger forventer hård konkurrence fra skibsfarten

FedEx-grundlæger, Fred Smith, der revolutionerede luftfragtens rolle på den globale fragtscene, forventer nu hård konkurrence fra skibsfarten, fordi kunderne kan se foredelen i søvejen, ifølge Fox Business.
Foto: Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Han revolutionerede luftfartens rolle inden for fragt af varer fra det ene kontinent til den andet. Men nu må FedEx grundlægger Fred Smith sande, at konkurrencen fra skibsfarten er blevet hård, og at skibsfarten står med gode kort på hånden til at overtage en større del af markedet.

Ifølge Fox Business forudser Fred Smith væsentlige forandringer i det globale fragtområde med hårdere konkurrence fra skibsfarten og mere fokus på individuelle kundeløsninger.

"Det er tydeligt, at dør-til-dør expres segmentet vokser og fragt af gods på vandet vokser," siger Fred Smith ifølge Fox Business.

FedEx er verdens største luftfragtvirksomhed målt på omsætning. Han erkender, at transporten af varer "mellem lufthavne" ikke vokser, og tilføjer, at FedEx står over for en omstrukturering i organisationen for at tilpasse sig den nye situation. Flere store kunder har valgt at anvende skibsfarten som transportmidler i stedet for de hurtigere, men også dyrere, løsninger med fly.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også