ShippingWatch

Containerrederier overtager stadig mere bulklast

Containerskibe bliver i stadig stigende grad brugt til at transportere bulklaster, men ændringen kan ikke kaldes en reel game changer. Det skriver Lloyd's List.

Foto: Hanjin

Containerrederierne overtager mere og mere af bulklasterne i form af for eksempel trævarer og letfordærvelige varer, som traditionelt er blevet transporteret med bulk og break bulk skibe. Det viser en ny analyse fra det hollandske konsulentfirma Seabury, der dog ikke vil kalde ændringen en "game changer." Det skriver Lloyd's List.

Analysen fra Seabury viser, at containerfragten er steget hurtigere end bulkfragten over de seneste 10 år, samtidig med at der er sket et skifte fra den ene slags fragt til den anden. Det giver sig udslag i, at 21 pct. af al typisk bulklast blev transporteret med container i 2011. Det er en stigning på 6 procentpoint over 10 år, da den tilsvarende andel var på 15 pct. i 2001.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs