USA og OPEC sender olieprisen til vejrs

Udsigt til flere dårlige nyheder i form af nøgletal for industriproduktionen fredag sender oliueprisen op og har givet anledning til spekulation om, at den amerikanske centralbank, Fed, vil iværksætte nye kvantitative lempelser.
AF RITZAU FINANS

Prisen på råolie stiger fredag, efter at en sløj udvikling i antallet af nytilmeldte ledige i USA og udsigt til flere dårlige nyheder i form af nøgletal for industriproduktionen fredag har givet anledning til spekulation om, at den amerikanske centralbank, Fed, vil iværksætte nye kvantitative lempelser.

Samtidig har OPEC bedt sine medlemmer om at skære i den produktion, der ligger over organisationens produktionsloft på 30 mio. tønder om dagen.

"Der er flere faktorer, der understøtter olieprisen nu, end der er negative faktorer. Hele meningen med oliekartellet (OPEC) er at sætte rettesnore for produktionen. Overholdelse af produktionsloftet er kun bundet af ord. Hvis prisen på olie glider under 80 dollar per tønde, så vil produktionskvoterne ændre sig og vi vil se en stor stigning i prisen," siger Jonathan Barratt, chefredaktør på branchenyhedsbrevet Barratt's Bulletin, til Bloomberg News.

Prisen på en tønde af Nordsø-olien Brent stiger 0,75 pct. til 97,90 dollar og den amerikanske WTI-olie stiger 0,74 pct. til 84,53 dollar per tønde.

RITZAU FINANS


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også