ShippingWatch

Containerrederier udsætter tillæg forud for højsæson

Maersk Line og Hapag-Lloyd venter nogle uger med at pålægge kunderne et tillæg forud for højsæsonen i trafikken mellem Asien og Europa.

Maersk Line og Hapag-Lloyd tilhører lige nu den kreds af verdens førende containerrederier, der har udsat ratetillæg forud for den kommende højsæson på ruterne fra Asien til Europa. Tillæg, som skulle været trådt i kraft i disse dage.

Maersk Line har ifølge Lloyd’s List netop informeret rederiets kunder om, at det bebudede højsæson-tillæg på 350 USD/teu først indføres fra 15. juni. Også Hapag-Lloyd udsætter rederiets tillæg på 400 USD/teu til 18. juni, men advarer dog samtidig kunderne om, at tilægget stiger til 500 USD/teu fra 1. juli.

Andre rederier har tilsvarende annonceret en udsættelse.

Der er over de seneste uger opstået spekulation om, hvorvidt det var muligt for de globale rederier, at hæve fragtraterne yderligere på den vigtige handelsrute mellem Asien og Europa, efter at fragtraterne er faldet tilbage. Fredagens SCFI-opgørelse vil således blive fuldt med spænding for at se, om rederierne allerede i denne uge har formået at løfte fragtraterne.

Krakelerer enigheden om slow steaming nu? 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs