ShippingWatch

CBS og KU blev glemt i oplæg om uddannelse

Det var efter universiteternes og andres mening kommet til at handle for meget om ingeniører og skibsteknik og for lidt om samfundsvidenskaberne og jura i ATV´s uddannelsesudspil til vækstteamet. Nu bliver det lavet om.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Det er ATV, Akademiet for de Tekniske Videnskaber, som har fået til opgave at komme med et uddannelsesudpil til regeringens strategi for søfarten, som skal ligge færdig til oktober. ATV skal med andre ord sørge for, at hele den danske uddannelsessektor kommer med et godt og konstruktivt indspark til vækst-teamet, som Rederiforeningens formand, Carsten Mortensen, står i spidsen for. Eller som det hedder skal man "varetage en politisk neutral og fagligt funderet afdækning og konkretisering af, hvordan Det Blå Danmarks muligheder kan fremmes gennem uddannelse, forskning og udvikling."

Men ifølge flere universiteter og flere deltagere på et møde i sidste uge, hvor emnet skulle diskuteres, var der gået lige lovligt meget "ingeniørkunst" i oplægget. Så meget, at det nu bliver lavet om, i sidste øjeblik mener nogle af universiteterne, der fik et døgn til at komme med deres oplæg til, hvordan uddannelse og forskning kan sikre Danmark en førerposition som maritim nation.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs