ShippingWatch

Dynamar: Udvidelsen af Tangier Med forløber efter planen

Havneoperatør APM Terminals kan se til mens udvidelsen af containerhavnen i Marokkos Tangier Med forløber efter planen, hvilket vil øge konkurrencen markant i havnen fra første halvdel af 2014, skriver Dynamar.

Shippinganalysehuset Dynamar skriver, at konstruktionen af de to nye containerterminaler i Tangier Med følger tidsplanen, hvilet er en sjældenhed, og derfor vil havnens kapacitet, som ventet, blive øget til 5 mio. teu i første halvdel af 2014, fra nuværende 3 mio. teu. APM Terminals ejer 90 pct. af, og driver den ene af de to eksisterende terminaler i havnen. APM Terminals terminal har en årlig kapacitet på 1,8 mio. teu.

Havneudvidelsen fordobler antallet af terminaler fra to til fire, og det bliver den lokale havneoperatør Marsa Maroc, som skal drive terminal 4, mens der fortsat ikke er sat navn på operatøren af den nye terminal 3, skriver Dynamar.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs