ShippingWatch

Alphaliner: Ni års lavpunkt for ordrer på containerskibe

Ikke siden 2003 har ordrebøgerne på containerskibe været så tynde som i lige nu, skriver Alphaliner i en ny vurdering af markedet. Det er bl.a. svært at finde finansiering.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Containerrederierne har svært ved at skaffe finansiering til nye skibe, i en tid hvor priserne på nye skibsordrer ellers er rekordlave, skriver analysehuset Alphaliner i sit ugentlige ugebrev. År-til-dato er der kun skrevet under på ordrer, som samlet set udgør 15.700 teu, hvilket gør, at de globale containerrederiers ordrebog i procent af den samlede flåde er faldet til 23 pct., hvilket ikke er set siden april 2003, ifølge Alphaliners oplysninger.

Alphaliner skriver dog, at Evergreens store ordre på 10 skibe med hver 13.800 teu i kapacitet ikke er indkalkuleret, da der kun er skrevet et 'Letter of intent', og ikke en fast aftale endnu. Alphaliner vurderer, at såfremt den nuværende dårlige finansieringsmiljø fortsætter, kan skibsordrer i forhold til den samlede eksisterende flåde falde til 20 pct. ved årets udgang.

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs