ShippingWatch

Forsvaret: Piratangreb i Aden-Bugten er rekordlavt

"For første gang er der en nedadgående tendens i antallet af angreb i den centrale del af den anbefalede transitkorridor," oplyser Forsvarets Efterretningstjenste i en ny vurdering af piratruslen ud for Somalia og Vestafrika.

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) konstaterer i en nu vurdering af pirattruslen ud for Somalia og den vestafrikanske kyst, at der i april 2012 ikke er registreret piratrelaterede aktiviteter i Adenbugten. FE påpeger, at det er første gang, der kan konstateres en nedadgående tendens i antallet af angreb i den centrale del af den anbefalede transitkorridor, hvis man sammenligner udviklingen med de tilsvarende perioder i 2010 og 2011.

Samtidig har der været meget lav aktivitet i den sydlige del af Rødehavet og omkring Bab el Mandeb-Strædet. "Aktiviteterne kan ikke umiddelbart bekræftes som værende piratrelateret. FE vurderer fortsat, at størstedelen af de rapporterede hændelser i området skyldes, at de civile handelsskibe forveksler fiskere med pirater," hedder det i rapporten.

Sommermonsunen

Konkluderende skriver FE:

"Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) vurderer, at det er sandsynligt, at tilstedeværelsen af de internationale flåde- og flyenheder i operationsområdet omkring Afrikas Horn og de civile handelsskibes øgede tiltag for at undgå kapring er de primære årsager til de somaliske piraters lave aktivitetsniveau i april 2012. FE vurderer, at det er sandsynligt, at aktivitetsniveauet vil stagnere eller aftage under sommermonsunen."

Sommervejret kan dog betyder, at piraterne flytter deres aktiviteter i området, påpeger FE:

"Med sommermonsunens ankomst til Det Indiske Ocean omkring juni 2012 forventes et mere ustabilt vejr med kraftige vinde fra sydvest. Det er i nogen grad sandsynligt, at de somaliske pirater vil forskyde deres operationsområde fra Det Indiske Ocean og Somalibassinet til Adenbugten, farvandet omkring Bab el-Mandeb-Strædet og den sydlige del af Rødehavet."

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs