Pirater har angrebet skib fra Maersk Line

Omkring 20 åbne både med pirater angreb ved middagstid onsdag skibet Maersk Texas, der var på vej ud af Fujairah i De Forenede Arabiske Emirater. Det bekræfter A.P. Møller - Mærsk over for ShippingWatch.

Maersk Lines fragtskib Maersk Texas har onsdag middag lokal tid været udsat for et massivt piratangreb i Gulf of Oman på vej ud af Fujairah, et af de syv lande i de Forenede Arabiske Emirater.

Angrebet blev udført af pirater fordelt i et stort antal mindre og åbne både. Maersk Texas har bevæbnede vagter ombord.

Pressechef Michael Storgaard, A. P. Møller - Mærsk, bekræfter over for ShippingWatch, at angrebet har fundet sted, men at piraternes mission ikke lykkedes på grund af bevæbnede vagter ombord på skibet. Der er ifølge Michael Storgaard  ikke oplysninger om tilskadekomne i forbindelse med hændelsen.

Varselsskud fra skibet

Fragtskibet Maersk Texas tilhører amerikanske Maersk Line Ltd., der i en meddelelse oplyser, at piratbådene fortsatte deres kurs direkte mod Maersk Texas og skød mod skibet trods varselsskud fra vagterne ombord, understreger Maersk Line Ltd. Ilden blev besvaret af sikkerhedsvagterne på Maersk Texas, og piraterne endte med at fortrække. Skibet fortsatte efter hændelsen sin rejse.

 

 

 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også